Voorstelling

El Soplo del Viento betekent letterlijk de Adem van de Wind. De wind zelf is niet zichtbaar, maar toch is het een kracht die alles en iedereen in beweging brengt, soms met een zacht briesje, soms met een storm.

Naar zijn voorbeeld willen we op uiteenlopende manieren mensen in beweging brengen om tot een uitwisseling te komen vanuit een oprecht contact op basis van wederzijds respect.

Onze activiteiten zijn daarbij in hoofdzaak gericht op :

We lanceren kleinschalige projecten waarbij muziek, creativiteit, natuur en integratie van personen met een beperking de rode draad zijn

We engageren ons om mensen te sensibiliseren ivm de specifieke problemen van mensen met een beperking op fysiek, emotioneel of sociaal vlak.

Ontstaan

El Soplo del Viento is ontstaan uit de ontmoeting Els, Nathalie en Tim, enkele jaren geleden.

El Soplo

Els was op dat moment een jonge vrouw met een fysieke beperking en bijkomende gezondheidsproblemen waardoor ze net genoeg energie had om het huishouden te doen en enkele uren per week als muziektherapeute te werken. De rest van de tijd lag ze meestal op bed, te uitgeput om iets anders te kunnen doen.

Nathalie en Tim engageerden zich om de fysiek belastende taken in het dagdagelijkse leven van Els zoveel mogelijk over te nemen in ruil voor muzieklessen, om in de toekomst samen muziekavonden en trommelworkshops te organiseren voor kleine groepen.

Dit engagement is uitgemond in de oprichting van El Soplo del Viento. Een vzw die aan Els, Tim en Nathalie de kans geeft om hun talenten vorm te geven en te delen met anderen. Zodat steeds meer mensen geÔnspireerd raken om hun eigen potentieel te ontdekken en te laten openbloeien in allerlei projecten.

Wie zijn we?

els Els Remy, heeft een motorische handicap,

  • muziektherapeute die haar muzikale en therapeutische horizonten verruimt
  • Is de drijfveer achter de muzikale activiteiten en projecten die een ontmoeting tussen mensen "met" en "zonder" handicap tot stand brengen.
tim Tim Van der Linden,
dr. in de wiskunde

  • Is de informatica-specialist van vzw El Soplo.
  • Houdt ervan om te wandelen, of gewoon buiten te zijn.
nathalie Nathalie Muttesch,
opvoedster en kunstenares

  • CreŽert vol passie juwelen van natuurlijke materialen (vilt, pluimen, hout, halfedelstenen...) schilderijen en collages op verschillende ondergronden zoals doek en hout.
  • Organiseert creatieve workshops en tentoonstellingen

Steun

Sta je achter ons project? Dan kan je ons op verschillende manieren steunen.

Maak ons project bekend bij familie, vrienden, kennisen enz.

Stuur je naam, voornaam, geboortedatum, adres en nationaliteit naar el.soplo.del.viento@gmail.com.

Dan kunnen we jou vermelden op onze lijst van sympatisanten. (officieel: toegetreden leden). Hoe meer toegetreden leden onze vzw, hoe gemakkelijker we officiŽle instanties kunnen overtuigen om ons project te steunen. Deze vorm van lidmaatschap houdt geen enkele financiŽle verplichting in!

Neem deel aan één van onze activiteiten

Word peetouder van een persoon met een handicap.

Voor een klein vast bedrag, wordt u peetouder van een persoon met een handicap. Dankzij een maandelijkse donnatie maakt u het mogelijk dat een persoon met een handicap die over weinig financiele middelen beschikt, gratis kan deelnemen aan onze activiteiten. Bovendien zal dit geld gebruikt worden om instrumenten op maat te maken. En kunnen we met dit geld extra hulpmiddelen huren indien dit nodig is opdat deze persoon zou kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Schenk de vzw een vrijblijvend bedrag

Het geld van schenkingen wordt gebruikt:

Stortingen kunnen gebeuren op het rekeningnummer:

IBAN BE49 9730 6585 7071 (Argenta)
BIC ARSPBE22XXX
El Soplo del Viento vzw
Willem vanden Abeelelaan 21, bus 0001
3001 Heverlee, BelgiŽ

of via onderstaande knop

Spring mee op de kar

Heb je zin om je te engageren voor één van de projecten? Spreekt de visie van de VZW jou aan en wil je graag een project opstarten? Is logistieke ondersteuning één van je talenten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.